Γνωρίστε την Accelerant που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Μ2 Insurance!

Η Accelerant είναι η νέα εταιρία, η oποία μόλις πρόσφατα ξεκίνησε εργασίες στην Ελλάδα και εκπροσωπεί η Μ2 Insurance.

Γνωρίστε την με τα στοιχεία που μας έδωσε η εταιρία, μετά από αίτησή μας:

Accelerant Insurance Ltd

 • H Accelerant Insurance Ltd ιδρύθηκε στην Ευρώπη το 2018 με έδρα τη Μάλτα και είναι θυγατρική (100%) της Αμερικάνικης Accelerant Holdings.
 • Στη Βρετανία δραστηριοποιείται μέσω υποκαταστήματος.
 • To 2020 ίδρυσε την Accelerant Insurance Europe Limited (ACIL) με έδρα το Βέλγιο.
 • Το 2020 επίσης, ίδρυσε στις Η.Π.Α. την Accelerant Specialty Insurance Company (ASIC) με έδρα το Arkansas, η οποία δραστηριοποιείται σε εξειδικευμένους μη τιμολογημένους κινδύνους (Excess & Surplus lines (E&S), έναν κλάδο που στις ΗΠΑ, αποτελεί μια αγορά $60 δις, από την οποία φιλοδοξεί να αποκομίσει ένα σημαντικό μερίδιο στο επόμενο διάστημα.
 • Πρόσφατα (Μάρτιος 2021), εξαγόρασε (100%) την Αμερικάνικη Ασφαλιστική Commonwealth Insurance Company of America (CICA), η οποία πρόκειται άμεσα να μετονομασθεί σε Accelerant National Insurance Company. H CICA με έδρα το Delaware, δραστηριοποιείται σε 48 πολιτείες των Η.Π.Α. και στην περιφέρεια της Columbia και η εξαγορά της διευρύνει σημαντικά τους κλάδους ασφάλισης που παρέχει στα Μέλη της.
 • Η ίδρυση των παραπάνω 3 εταιριών και του υποκαταστήματος, καθώς και η εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρίας, δημιούργησε ένα νέο ισχυρό ασφαλιστικό όμιλο, ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία και καταδεικνύει την πρόθεση των ιδρυτών της για δυναμική διείσδυση στον Ασφαλιστικό χώρο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
 • Στην Ευρώπη παρέχει τις ασφαλιστικές υπηρεσίες της σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελλάδα και συνεχώς επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς και προσεκτικά επιλεγμένες συνεργασίες.
 • Είναι αδειοδοτημένη για τους περισσότερους από τους κλάδους των Γενικών ασφαλίσεων (11).
 • Οι ιδρυτές της είναι κορυφαία στελέχη της Αμερικάνικης και της Ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς, με πολυετή θητεία στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρίες του κόσμου.
  Κατανοώντας απόλυτα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη ασφαλιστική βιομηχανία, η Accelerant αποτελεί την κοινή συνισταμένη της μεγάλης εμπειρίας των ιδρυτών της και απεικονίζει το όραμά τους για τη δημιουργία μιας εταιρίας με νέα φιλοσοφία στον ασφαλιστικό χώρο με κύρια χαρακτηριστικά:
  Σχέσεις αποκλειστικής συνεργασίας μέσω MGAs
  Έχει ήδη οικοδομήσει ένα δίκτυο αποκλειστικής συνεργασίας με ορισμένους από τους καλύτερους MGAs και Διαχειριστές ασφαλιστικών προγραμμάτων στον κόσμο, τους οποίους αποκαλεί «Μέλη» υπογραμμίζοντας τη βαθιά δέσμευση για την επιτυχία τους. Και συνεχώς αναζητεί τους κορυφαίους σε κάθε γεωγραφική περιοχή. Με δέσμευση μακροχρόνιας συνεργασίας και πλήρους αποφυγής ανταγωνισμού και με πλήρη αντασφάλιση από τους κορυφαίους αντασφαλιστές παγκοσμίως Swiss Re, Munich Re, AXA XL κ.ά., απαλλάσσει τα Μέλη της από το άγχος της αβεβαιότητας.
  Τα κριτήρια επιλογής Μελών είναι πολύ αυστηρά, καθώς θα πρέπει να διαθέτουν:
  – Αποδεδειγμένο ιστορικό κερδοφορίας και άριστο όνομα στην αγορά
  – Αξιόπιστη ομάδα διαχείρισης στελεχωμένη με έμπειρα στελέχη
  – Ευρύ Δίκτυο φερέγγυων συνεργατών
  – Υποδομές τελευταίας τεχνολογίας
  Άμεση ανταπόκριση και συνεργατικότητα
  Χωρίς γραφειοκρατία, με ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Άμεση λήψη αποφάσεων, γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα των Μελών και των συνεργατών τους.
  Κορυφαίες τεχνολογικές υποδομές
  Μέσω των πιο προηγμένων συστημάτων διαχείρισης, είναι δυνατή η άμεση σύνδεση σε πραγματικό χρόνο με κάθε Μέλος και έτσι μπορούν να επιλύονται όποια θέματα προκύπτουν όσο μικρά κι αν είναι, πριν λάβουν διαστάσεις.
  Δημιουργείται μια διασύνδεση ανάμεσα στην εταιρία, τους Αντασφαλιστές, τα Μέλη και τους Παρόχους Υπηρεσιών. Έτσι, υπάρχει συνεχής ανατροφοδότηση, και απόλυτη διαφάνεια.
  Κοινή χρήση δεδομένων
  Η κοινή χρήση δεδομένων αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της διασύνδεσης και της δυναμικής ανάπτυξης και γίνεται με χαρτογράφηση υψηλής ανάλυσης (ακόμα και σε επίπεδο πολύ μικρών γεωγραφικών περιοχών). Έτσι, επιτυγχάνεται πλήρης κατανόηση της φύσης του κινδύνου και η ανάληψη γίνεται με ορθολογικά κριτήρια, ενώ ενισχύεται η δυνατότητα εκμετάλλευσης ευκαιριών.
  Αμοιβαία Δυναμική Ανάπτυξης
  Ισχυρή και συνεχής υποστήριξη του κάθε Μέλους και των συνεργατών του ξεχωριστά, με προσέγγιση εστιασμένη στις ανάγκες του χαρτοφυλακίου του και στις ιδιαιτερότητες της κάθε γεωγραφικής περιοχής, με ρεαλιστική ανταγωνιστική τιμολόγηση για την κάθε αγορά.
  Η επιτυχία των Μελών σημαίνει και την επιτυχία της Accelerant και το αντίστροφο. Γι΄αυτό, η δέσμευση σε μια άρρηκτα κοινή πορεία είναι αμοιβαία.

Στρατηγικοί Εταίροι

 • Υποστηρίζεται από τους στρατηγικούς Εταίρους της, Altamont Capital Partners οι οποίοι αποτελούν μία ισχυρή Αμερικάνικη Επενδυτική Εταιρεία στον ασφαλιστικό (και όχι μόνο) χώρο με σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια ($2,5 δις επενδυτικό χαρτοφυλάκιο κατά το έτος 2020) και δυναμική συμμετοχή σε αυστηρά επιλεγμένους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της έχουν μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία στην οικοδόμηση πολύ επιτυχημένων σχημάτων συνεργασίας με εταιρίες – leaders του ασφαλιστικού χώρου.
 • Διατηρεί ισχυρές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους αντασφαλιστικούς οργανισμούς παγκοσμίως (Swiss Re, Munich Re, Axis, AXA XL, κ.ά.).

Οικονομική Ευρωστία και Φερεγγυότητα

 • Διαθέτει ισχυρή Πιστοληπτική Ικανότητα αξιολογημένη με A- (Excellent) από τον διεθνή Οίκο Αξιολόγησης ΑΜ Best ο οποίος είναι ένας από τους 4 μεγαλύτερους Οίκους Αξιολογήσεων παγκοσμίως. Η βαθμολογία αυτή, επιβεβαιώνει πέραν πάσης αμφισβήτησης, την οικονομική ευρωστία και την φερεγγυότητα της Accelerant, έναντι οποιουδήποτε κινδύνου τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και στο μέλλον.
  Ο AM Best είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, που ειδικεύεται στον ασφαλιστικό κλάδο. Με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 χώρες με περιφερειακά γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Ντουμπάι, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και Πόλη του Μεξικό.
  Η υψηλή βαθμολογία αξιολόγησης από τον εν λόγω οργανισμό, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο φερεγγυότητας για κάθε ασφαλιστικό οργανισμό και εχέγγυο ασφάλειας τόσο για τους συνεργάτες όσο και για τους ασφαλισμένους της.
 • Έχει δεσμεύσει κεφάλαια ύψους €300εκ, για κάλυψη μελλοντικών απαιτήσεων Κεφαλαιακής Επάρκειας βάσει της οδηγίας Solvency II.

Πηγή: https://www.nextdeal.gr/asfalistikes-eidiseis/idiotiki-asfalisi/120178/gnoriste-tin-accelerant-poy-ekprosopeitai-stin-ellada

μ2 - Ασφάλειες Α.Ε.